Justin Bieber in behandeling voor depressie

Justin bieber is in behandeling voor depressie
Foto AFP / N. Hunt

De Canadese popzanger Justin Bieber heeft toegegeven verslaafd te zijn aan het ontspannend medicijn Xanax. Hij is nu ook in behandeling voor zijn depressie, maar waarom Justin down is, is voorlopig nog niet bekend.

Bieber bekende onlangs in een interview met Vogue dat hij verslaafd is aan een ontspannend medicijn tegen angstaanvallen. “Ik deed dingen waar ik me achteraf voor schaamde, en om dat te onderdrukken nam ik Xanax. Maar tegelijkertijd vormde die zelfmedicatie ook een soort barricade tussen mij en alles wat ik deed.”

In datzelfde interview sprak zijn vrouw Hailey Baldwin ook over de moeilijkheden in hun huwelijk. “Het is zeker geen magisch sprookje”, aldus het model. “Je wordt niet elke dag wakker met het idee: ‘ik ben zo verliefd en jij bent perfect’. Dat is niet wat een huwelijk is. We werken er hard voor, elke dag opnieuw.”

Mentale problemen

“Hailey heeft er niets mee te maken, zij is fantastisch en ze zijn heel gelukkig samen”, zegt een insider. “Maar Justin is er slecht aan toe. Er moet iets anders zijn waar hij mentaal mee worstelt.” Volgens het magazine People bevestigden maar liefst drie bronnen dat de zanger momenteel in therapie is.

Dat Justin mogelijk een depressie heeft, doet al een tijdje de ronde. Hij stond in zijn laatste wereldtournee erg ongeïnteresseerd en passief op het podium. Zo erg, dat hij zelfs een paar keer van het podium afstormde.

Waar en voor hoelang hij in behandeling is, is niet duidelijk.