Weerbericht - Kans op gladheid tijdens ochtendspits, kwik klimt nadien richting 10 graden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het KMI waarschuwt voor gladde plekken op de wegen tijdens de ochtendspits dinsdag, door aanvriezende mist. Nadien wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met maxima die lokaal de 10 graden kunnen bereiken. Het blijft wel droog. Vanaf woensdag breekt de zon steeds meer door. Het weerbeeld wordt dinsdag bepaald door een krachtig hogedrukgebied boven Frankrijk. Langs de noordelijke flank ervan stroomt nog vochtige zeelucht over onze streken. Het blijft droog, maar we verwachten vrij veel wolken met tussendoor enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 10 graden aan de kust. De wind is matig uit zuidwestelijke richtingen.

In de nacht van dinsdag op woensdag blijft het droog met nog steeds vrij veel bewolking, zeker in het noorden van het land. In het zuiden worden brede opklaringen verwacht met later vorming van lokaal aanvriezende mist. De minima liggen tussen 5 graden aan de kust en -2 in de Ardennen.

Vanaf woensdag worden de opklaringen steeds breder en de rest van de week blijft het droog en zeer zonnig. Overdag wordt het geleidelijk zeer zacht, met maxima tot 13 graden tijdens het weekend, maar 's nachts kan het nog licht vriezen.

bron: Belga