Vertonghen voor ‘Belgisch’ onderonsje tegen Dortmund: “Volg hen meer door transfer Witsel”

Vertonghen voor 'Belgisch' onderonsje tegen Dortmund:
Vertonghen voor 'Belgisch' onderonsje tegen Dortmund: "Volg hen meer door transfer Witsel"

Tottenham Hotspur ontvangt morgenavond (om 21u00) in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League Borussia Dortmund. Op het veld zullen Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, bij Tottenham, Dortmund-middenvelder Axel Witsel in de ogen kijken. Vertonghen blikte op de persconferentie, één dag voor het duel, al eens vooruit. De recordinternational van de Rode Duivels gaf aan Borussia Dortmund dit seizoen meer te volgen, mede door de transfer van Axel Witsel. “Wanneer je enkele spelers bij een tegenstander goed kent, ga je die ploeg automatisch meer volgen”, legde Vertonghen uit. “Dat is gebeurd na de overstap van Axel Witsel afgelopen zomer naar Borussia Dortmund. We zijn ploegmaats bij de Rode Duivels en hebben het daar ook al eens over het Duitse voetbal.”

Het is voor de Spurs de tweede confrontatie in evenveel seizoenen met Dortmund in de Champions League. Vorig seizoen won de Londense club in de groepsfase van het kampioenenbal zowel thuis (3-1) als uit (1-2). “Het was toen ook al een lastige ploeg om tegen te spelen en ze zijn zonder twijfel nog versterkt”, erkende Vertonghen. “Vorig seizoen begonnen ze sterk aan de competitie, maar waren ze die goede flow tegen het einde van de heenronde al kwijt. Wij speelden op dat moment sterk in zowel de competitie als de Champions League.”

“Ik denk dat er geen vergelijking mogelijk is. Dortmund speelt nu al het hele seizoen fantastisch. Het is absoluut een topteam. Ze spelen mooi, aanvallend voetbal en behalen ook mooie resultaten. Ze staan momenteel bovenaan in Duitsland en zullen vol vertrouwen zijn. Daar zullen we mee moeten omgaan. Maar ook wij zitten boordevol vertrouwen. We willen doorstoten naar de kwartfinales en beter doen dan vorig jaar (toen ging Tottenham er in de achtste finales uit tegen Juventus, red.). Daar zijn we heel gemotiveerd voor.”

bron: Belga