Pozuelo behoort tot Genkse kern voor trip naar Praag, maar verklaart te willen vertrekken

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk rekent donderdag tijdens de heenwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League op haar spelverdeler Alejandro Pozuelo. Hij behoort tot de selectie van de Limburgers voor de verplaatsing naar Slavia Praag. De Spanjaard gaf intussen in een statement ook zijn visie van de feiten op zijn mogelijke transfer naar MLS-club Toronto. "Ik heb Genk duidelijk gemaakt dat ik wil getransfereerd worden", liet Pozuelo geen ruimte voor misverstanden. "Ik voel me na de verklaringen van Racing Genk (bij de persvoorstelling van de Japanse aanwinst Junya Ito, red.) genoodzaakt te reageren", legde Pozuelo uit. "Ik wil mijn publiek imago beschermen. Het klopt niet dat ik in januari een akkoord bereikt heb met Genk, waardoor ik tot 14 juni 2019 zou vastliggen bij de club. Ik wil Genk vragen me dat contract te tonen. Dat zullen ze niet kunnen, want zo'n overeenkomst bestaat niet. Ik heb wel de intentie uitgesproken bij Genk te blijven, maar dat deed ik omdat ik hiertoe door de club onder druk gezet werd. Op dat moment onderhandelden we nog over het nieuwe contract, dat ik uiteindelijk niet getekend heb. Het laatste contract dat ik wel getekend heb, dateert van 1 augustus 2017 en schrijft voor dat ik voor acht miljoen euro kan vertrekken naar een derde club."

Pozuelo ging verder met te verklaren dat er op dit moment een bod op tafel ligt, dat tegemoet komt aan die acht miljoen euro. "Er is een toereikend bod binnengekomen en het is mijn persoonlijke voorkeur daar op in te gaan. Ik heb aan Genk duidelijk gemaakt dat ik wil getransfereerd worden naar die club."

De Spanjaard gaf wel aan voorlopig ter beschikking te blijven voor de Limburgers. "Ik zal professioneel blijven en mijn diensten blijven aanbieden aan de club, zoals mijn contract dat voorschrijft. Dat zal ik doen tot de laatste dag dat ik speel voor Genk. Maar ik wil ook dat de club mijn contract naleeft. Indien dat niet gebeurt, zie ik mij verplicht gerechtelijke stappen te ondernemen."

Racing Genk kan in Praag overigens ook rekenen op buitenspeler Leandro Trossard. Trossard blesseerde zich vorige vrijdag in de topper tegen Standard (2-0) aan de enkel, maar is fit genoeg om mee te reizen naar Tsjechië. De geblesseerden Jhon Lucumi (quadriceps), Sander Berge en Jere Uronen (beiden kuit) ontbreken wel nog.

bron: Belga