Neergeschoten man liet afscheidsbrief achter

door
Belga
Leestijd 2 min.

De man die vanmorgen in Mechelen door een politieagent werd neergeschoten en aan zijn verwondingen overleed, liet een afscheidsbrief achter in zijn appartement. Dat laat het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen, weten op een persconferentie. Er is geen duidelijk motief bekend waarom hij wilde sterven. De 34-jarige man kreeg vanmorgen ruzie met zijn echtgenote en stak haar met een mes. Daarop vluchtte hij weg en vluchtte een Spar-supermarkt binnen. Daar haalde hij uit met twee messen. Eerst was er sprake van twee gewonden maar dat bleek achteraf niet te kloppen. Er werden wel enkele mensen verzorgd. Toen de man de supermarkt verliet, duwde hij een fietsster van haar fiets en verwondde haar met zijn messen. Zij raakte zwaargewond maar is niet in levensgevaar.

De politie was intussen massaal ter plaatse en werd gedwongen enkele schoten te lossen. Een van de kogels raakte de man fataal. "Het onderzoek dat nu wordt gevoerd is tweeledig", zegt Nele Poelmans van het parket Antwerpen, afdeling Mechelen. "Er is een onderzoek naar het schietincident door de politie en ook een onderzoek naar de feiten die aanleiding gaven voor dat schietincident. Het 34-jarige slachtoffer is reeds gekend bij politie en parket, maar in het belang van het onderzoek kan ik daar geen verdere info over geven. Er werd een afscheidsbrief aangetroffen in het appartement van de man. Het is belangrijk dat wij zo veel mogelijk te weten komen over wat zich voor de schietpartij heeft afgespeeld. Getuigen mogen zich altijd melden bij de federale politie via 0800/30.300."

In de afscheidsbrief stond geen motief, mogelijk wilde de man neergeschoten worden door de agenten maar dat wil het parket niet bevestigen. De man maakte uiteindelijk twee slachtoffers: zijn echtgenote raakte lichtgewond, de fietsster raakte zwaargewond maar is buiten levensgevaar.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

bron: Belga