Jupiler Pro League - Geschillencommissie legt Lokeren 2.000 euro effectief boete op

Sporting Lokeren houdt een boete van 3.500 euro, waarvan 1.500 euro met uitstel, over aan supportersincidenten in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem (0-3) van 26 januari. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag beslist. Lokerse supporters gooiden in de 73e minuut, na het derde doelpunt van Essevee, bierbekers en vuurpijlen op het veld in het Daknamstadion. Ondanks een eerste aanmaning tot kalmte van de stadionomroeper, werd het duel tien minuten later even stilgelegd. Heethoofden beukten een poort in de rechterhoek van het stadion open, waardoor zij via de neutrale zone de andere kant van het complex bereikten. Daarbij moesten de veiligheidsdiensten ingrijpen. Om even te checken of de rust in de neutrale zone was teruggekeerd, onderbrak de ref de wedstrijd. Die kon nadien zonder problemen doorgaan.

Omdat het forceren van de poort een invloed had op het normale verloop van de wedstrijd, besliste de Geschillencommissie een boete op te leggen. Lokeren kan nog in beroep gaan tegen de sanctie.