IN BEELD. ‘Mirage’ levert perfecte Instagrambeelden in de Alpen

IN BEELD. 'Mirage' levert perfecte Instagrambeelden in de Alpen
Foto Doug Aitken

Tijdens een skitripje in de Alpen kijk je sowieso je ogen uit. De maagdelijke witte landschappen en het uitgestrekte landschap doen iedereen wegdromen. Op Instagram verval je helaas al snel in clichés, maar het kunstwerk ‘Mirage’ brengt daar verandering in.

Spiegelselfie

Een foto van het landschap, eentje van je skioutfit, een kiekje op de lift en een wazige foto van de après-ski. Dat zijn zowat de foto’s die een skivakantie standaard samenvatten. Ga je dit jaar naar het Zwitserse Gstaad, dan kan je je Instagramprofiel een echte upgrade geven. De term ‘spiegelselfie’ krijgt plots een andere betekenis.

‘Mirage’

De kunstenaar Doug Aitken ontwierp een berghut die volledig bedekt is met spiegels, binnen en buiten. Het doel daarvan is om het steeds veranderende landschap en de grillige luchten te weerspiegelen. ‘Mirage’, zoals het kunstwerk heet, maakt deel uit van de openluchttentoonstelling Frequencies. De hut zal twee jaar blijven staan – op die manier krijgt de kijker de gelegenheid om de verschillende seizoenen weerspiegeld te zien.