Cardi B haalt Instagram-account offline na kritiek op Grammywinst

Cardi B haalt Instagram-account offline na kritiek Grammywinst
Foto AFP / R. Beck

De Amerikaanse rapper Cardi B heeft haar Instagram-account gedeactiveerd. Na veel kritiek op haar winst bij de Grammy’s, waar ze Mac Miller klopte, besloot ze hier even afstand van te nemen.  

Zondag schreef de rapper geschiedenis bij de Amerikaanse muziekaward door als eerste soloartiest de award te winnen voor het beste rapalbum. Hier kreeg ze uiterst veel kritiek op. De overleden rapper Mac Miller was ook genomineerd in deze categorie.

Mac Miller

De Amerikaanse popster Ariana Grande, de ex van Mac Miller, was verontwaardigd dat Cardi B de prijs in handen kreeg. In verschillende, nu verwijderde, tweets noemde ze het “bullshit”.

Video

Vlak voor ze haar Instagram offline haalde, had ze een video op haar profiel geplaatst. “Ik krijg vandaag een hoop shit over me heen en ik zag gisteravond ook al allerlei onzin. Ik ben het zat. Ik heb hard gewerkt voor mijn album”, aldus Cardi B.

Bodak Yellow

De rapper wou haar volgers eraan herinneren dat ze vorig jaar juist wel veel steun kreeg. “Ik weet nog toen ik vorig jaar niet won met ‘Bodak Yellow’, iedereen riep dat ik bestolen was. En dit jaar is het opeens een probleem?”

Zwangerschap

“Iedereen viel me lastig. Iedereen zei dat het niet zou lukken. Ze wisten dat ik zwanger was en daardoor volgens hun mijn carrière over zou zijn. Die shit ging tussen mijn oren zitten toen ik aan de plaat werkte”, aldus de 26-jarige rapper.

Niet lang na het plaatsen verwijderde ze de video en even later verdween ook haar Instagram-account. Vooralsnog is haar Twitter-account wel nog in de lucht.