Racing Genk verwacht veel van Japanse aanwinst: "De lat ligt hoog"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk heeft de Japanse international Junya Ito voorgesteld. De 25-jarige flankaanvaller wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van Kashiwa Reysol, met aankoopoptie. KRC Genk hoopt dat Ito op korte termijn zijn bijdrage in de titelstrijd kan leveren. Met Ito hoopt Genk een nieuw profiel binnengehaald te hebben. De flankaanvaller heeft namelijk veel snelheid en koppelt dat aan een groot loopvermogen. Hij zou voor een extra dreiging moeten kunnen zorgen in het aanvallend spel van de competitieleider. Ito zal voor Genk met het rugnummer 7 spelen. "We hebben vrij veel wedstrijden van hem gezien, dus we kennen zijn kwaliteiten", legt trainer Philippe Clement uit.

De Japanse international zal wellicht nog een aanpassingsperiode nodig hebben. "Het is natuurlijk een stap in een andere cultuur en een ander continent, maar hij heeft alleszins alle basiskwaliteiten. We hebben hem getest en hij zit net onder het gemiddelde van de groep, maar meestal hebben nieuwkomers een grotere achterstand dan hij. De lat ligt hier dan ook hoog", zegt Clement, die al eerder met Japanse spelers werkte. "Met Morioka heb ik een goede ervaring, en ook bij Sint-Truiden doen de Japanse spelers het heel goed. Het zijn allemaal jongens met een goede opleiding."

Ito was in Japan goed voor 131 wedstrijden in de hoogste klasse, waarin hij tot 23 doelpunten en 25 assists kwam. Hij is ook Japans international met 10 interlands en 2 doelpunten. Ito behoorde niet tot de Japanse selectie voor het WK in Rusland - waar Japan het opnam tegen de Rode Duivels in de achtste finales - maar speelde onlangs wel de finale van de Asian Cup met Japan tegen Qatar. Na de immens populaire Takayuki Suzuki (2002-2003) is Ito de tweede Japanner die voor Genk zal spelen.

bron: Belga