Paul Scholes gaat aan de slag als T1 bij vierdeklasser Oldham

Paul Scholes gaat aan de slag als T1 bij vierdeklasser Oldham
Paul Scholes gaat aan de slag als T1 bij vierdeklasser Oldham

Voormalig topvoetballer Paul Scholes gaat zijn eerste stapjes zetten in de trainerswereld. De 44-jarige oud-middenvelder van Manchester United wordt hoofdcoach bij de Engelse vierdeklasser Oldham Athletic. Paul Scholes, die opgroeide in de buurt van Oldham, beëindigde zijn actieve carrière (definitief) in de zomer van 2013. Voordien hing hij ook al even zijn schoenen aan de haak tussen juni en december 2011.

Scholes speelde zijn hele loopbaan voor Manchester United (1993-2011 en 2012-2013) en behaalde in die periode een immens aantal prijzen. Op zijn palmares staan onder meer elf Premier League-titels, drie FA Cups, twee League Cups, twee Champions League-trofeeën en twee WK’s voor clubteams.

De voorbije jaren was Scholes vooral actief als analist in de media. Hij was kort assistent bij Manchester United in de periode dat Ryan Giggs de club leidde (april-mei 2014) en nam samen met Giggs en andere oud-ploegmaten bij ManU Gary Neville, Phil Neville en Nicky Butt in 2014 Salford City over, een lokaal team uit het geboortedorp van Scholes.

Oldham Athletic staat momenteel op de veertiende plaats (op 24 teams) in de League Two. Het team degradeerde vorig seizoen uit de League One. Met Jonathan Benteke, de broer van Rode Duivel Christian, telt het team één landgenoot op de loonlijst.

bron: Belga