Kom op tegen Kanker zamelt vanaf 11 februari laatste keer ros geld in

Kom op tegen Kanker en Eén roepen de allerlaatste keer op om massaal ros geld in te zamelen tegen kanker. “Heb je thuis nog ergens rosjes liggen, verzamel ze dan in een Rospot ten voordele van Kom op tegen Kanker en breng ze voor 29 maart binnen bij KBC. In de strijd tegen kanker kunnen vele kleintjes een groot verschil maken”, zegt de organisatie in een persbericht. De actie loopt voor het laatst, want eind 2018 keurde de ministerraad een wetsvoorstel goed dat voorziet in een verplichte afronding van cashbetalingen tot op 5 cent. Daarmee zullen de koperkleurige muntjes van 1 en 2 cent vanaf eind 2019 stilaan verdwijnen uit onze portemonnees.

Wie nog centjes wil inzamelen kan voor een gratis Rospot-sticker terecht in alle kantoren van KBC, of die downloaden op www.derospottentegenkanker.be. De zogenaamde Rospotten kunnen tot ten laatste 29 maart 2019 bij KBC worden binnengebracht.

De Rospot ontstond in 2015 als onderdeel van de Iedereen tegen Kanker-campagne van Eén en Kom op tegen Kanker. Een Rospot is een pot waarin je koperkleurige muntjes of ander geld spaart. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker, die ze gebruikt om kanker te vermijden, bestrijden en verzachten. In april 2017 riep de Taaltelefoon Rospot uit tot woord van de week.

bron: Belga