Kevin Pauwels stopt ermee na Sluitingsprijs in Oostmalle

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin Pauwels rijdt op 24 februari in Oostmalle zijn laatste wedstrijd als profveldrijder. Dat maakte zijn team Marlux-Bingoal vandaag bekend. De 34-jarige Pauwels won dit seizoen nog twee crossen (in Hasselt en Zonnebeke), maar geeft aan "te weinig goede prestaties te hebben geleverd om alles te blijven doen voor zijn sport". Na de zeventiende plek van gisteren in de Superprestige-manche van Hoogstraten had Pauwels een lang gesprek met Jurgen Mettepenningen, manager bij Marlux-Bingoal. Daarin werd de knoop doorgehakt. "Een belangrijke beslissing, ja", erkende Pauwels. "Maar nam ik ze nu niet, dan was het volgend jaar waarschijnlijk wel. Want ik kan niet meer de prestaties leveren zoals ik het wil. Door mijn rug. En ook door mijn leeftijd. In het begin van de wedstrijden geraak ik steeds minder snel op gang."

De verplichtingen die bij het bestaan als profrenner kwamen kijken werden zo steeds moeilijker om vol te houden. "Ik kan het allemaal nog moeilijk opbrengen. De trainingen, maar ook de wedstrijden. Die zijn plezant als het goed gaat, maar niet als je rondrijdt zoals ik gisteren deed. Ik won wel nog in Hasselt en in Zonnebeke. Dit was dus niet het jaar te veel. Maar misschien zou volgende winter dat wel geworden zijn. Nu al waren er naast die twee zeges te weinig andere goeie prestaties."

De beslissing van Pauwels komt er in overleg met Mettepenningen. "Het ging daarbij niet zozeer om het budget dat ik nog had voor een vervolg van zijn loopbaan", legde de manager uit. "Dat was bijkomstig. Hoofdvraag was of Kevin alle inspanningen nog kon opbrengen. En daarbij klonk het na Hoogstraten duidelijk van niet. Kevin beseft dat het met winst in Hasselt en Zonnebeke een mooi moment is om af te zwaaien en het seizoen te veel uit te sluiten."

Kevin Pauwels sluit zo een succesvolle carrière in het veld af. De Antwerpenaar stond lange tijd nummer één op de UCI-ranglijst, won tweemaal de Wereldbeker en werd tweemaal wereldkampioen bij de jeugd. Hij won ook de meeste 'klassiekers' in het veld minstens éénmaal. "Er is maar één kleine smet op mijn palmares", besloot Pauwels. "Dat ik als prof nooit een WK of een BK heb kunnen winnen in de cross. Dat vind ik jammer."

bron: Belga