Jupiler Pro League - Moeskroen verrast AA Gent en verlaat Ghelamco Arena met volle buit

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent heeft zondag op de 25e speeldag van de Jupiler Pro League een verrassende thuisnederlaag geleden. De Buffalo's verloren van een uitgekookt Moeskroen met 1-2. AA Gent laat dure punten liggen met het oog op de top zes. Moeskroen groef zich in de Ghelamco Arena allerminst in, en Gent-keeper Kaminski moest de Henegouwers enkele malen van de 0-1 houden. Gent probeerde tegen te prikken, maar kon de opening niet forceren. Toen Taiwo Awoniyi (43.), die de voorbije maanden bij Gent weinig indruk maakte, een voorzet van Benson binnenknikte, stond Moeskroen op slag van rust 0-1 voor.

Vlak na de koffie maakte Sidney Friede (51.) de thuisaanhang helemaal muisstil met de 0-2. Gent sloeg echter snel terug, via Dylan Bronn (60.) die een strafschop verzilverde na een fout op David. La Gantoise ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Moeskroen verdedigde met het mes tussen de tanden. Bezoeker Bakic nam dat iets te letterlijk, en moest vijf minuten voor tijd van het veld met zijn tweede geel. Gent zette alles op alles, maar Sørloth kopte de gelijkmaker tegen de lat.

AA Gent staat samen met Anderlecht op de zesde stek met 38 punten en moet de komende weken vol aan de bak voor een plaats in de top zes. Moeskroen wint in 2019 zijn vierde wedstrijd op rij en staat tiende met 29 punten. Op de volgende speeldag maakt Gent de verplaatsing naar kelderploeg Waasland-Beveren. Moeskroen ontvangt Cercle Brugge.

Bron: Belga