Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday krijgt tweede leven

door
Belga
Leestijd 1 min.

Hij is overleden op 5 december 2017 en heeft een dubbele karrenvracht aan platen gemaakt, goed voor meer dan 110 miljoen verkochte exemplaren. Maar als het van zijn omgeving afhangt mogen we ons aan een waterval van materiaal van en rond Johnny Hallyday verwachten, zo heeft de krant Le Parisien bericht. Terwijl het laatste, posthume, album van Jean-Philippe Smet (zoals zijn echte naam luidt) wereldwijd al op 1,7 miljoen exemplaren is verkocht, willen zijn manager, zijn platenmaatschappijen en zijn echtgenote Laeticia de herinnering aan de zanger levendig houden. Zij werken aan een waaier van audio- en videoprojecten.

Zo trekt platenmaatschappij Universal, die zeker zeventig albums van Hallyday heeft uitgebracht, op zoek in de archieven naar beeldmateriaal en opnames. Zo verschijnt op 22 februari al een 25 cm vinylsingle met zijn versie van 'Hey Joe' van Jimi Hendrix, gevolgd door een box met materiaal uit 1967.

De platenmaatschappij denkt er ook aan alle albums jaar na jaar weer uit te brengen, mogelijk met onuitgegeven materiaal, en met tekst en uitleg. Ook de beroemde Parijse concertzaal Olympia speurt mee naar dergelijk snoepgoed.

Het publiek mag zich ook aan documentaires, een serie rond het leven van de rocker en een film rond onder andere zijn Amerikaans tournee in 2014 verwachten.

Nog volgens Le Parisien vormt het juridisch touwtrekken rond de nalatenschap van Hallyday geen beletsel voor alle projecten.

bron: Belga