Emotionele Lady Gaga: “Kijk niet weg als je iemand ziet wegkwijnen”

YouTube / Recording Academy / GRAMMYs

Lady Gaga heeft zondagavond twee Grammy Awards gewonnen. Eentje daarvan was voor ‘Beste Duo of Groep Performance’ voor het nummer ‘Shallow’ in de film ‘A Star Is Born’. Een film met een duidelijke boodschap, en die benadrukte ze voor de micro nog eens.

Zondagavond vonden in Los Angeles de Grammy Awards plaats, de belangrijkste prijsuitreiking van de muziekindustrie. Grote winnaars waren Childish Gambino (drie awards) en Lady Gaga. De 32-jarige zangeres sleepte twee awards in de wacht. Eentje voor ‘Beste Solo Performance’ voor het nummer ‘Joanne’ en eentje voor ‘Beste Duo of Groep Performance’ voor het nummer ‘Shallow’ in de film ‘A Star Is Born’.

Weg naar wereldfaam

In ‘A Star Is Born’ etaleert Lady Gaga niet alleen haar adembenemende zangtalent, maar ontpopt ze zich tevens tot een klasse-actrice. Samen met regisseur Bradley Cooper brengt ze het verhaal van de succesvolle countryzanger Jackson Maine die een onbekende, maar steengoede zangeres (Ally) de weg naar wereldfaam wijst. Tegelijkertijd probeert Ally hem uit zijn destructieve alcohol- en drugsverslaving te helpen.

Veelvoorkomend probleem

Lady Gaga was duidelijk aangedaan toen ze de award in ontvangst nam. Ze onderstreepte het belang van zorgen voor elkaar, en al zeker als het gaat om mensen met mentale problemen als gevolg van een verslaving. “Ik ben zo trots om deel uit te maken van een film die mentale problemen aanhaalt. Dat is zo belangrijk. Heel veel artiesten kampen met dergelijke problemen. En we moeten er voor elkaar zijn. Kijk dus niet weg als je iemand ziet wegkwijnen. En als je zelf met dergelijke problemen te maken hebt, probeer dan – ook al is het enorm moeilijk – de moed in jezelf te vinden en hulp te zoeken”, klonk het.

De film ‘A Star Is Born’ won overigens ook een BAFTA-award voor ‘beste originele muziek’.