Verkiezingen19 – Ex-gouverneur Jan Briers kandidaat op CD&V-Kamerlijst in Oost-Vlaanderen

Verkiezingen19 - Ex-gouverneur Jan Briers kandidaat op CD&V-Kamerlijst in Oost-Vlaanderen

Jan Briers, gewezen gouverneur van Oost-Vlaanderen, is bij de verkiezingen van 26 mei kandiddaat voor CD&V. Hij wordt eerste opvolger op de Kamerlijst in Oost-Vlaanderen, deelt minister en CD&V-Kamerlijsttrekker Pieter De Crem zondag mee. Briers (65) was van 2013 tot 2018 gouverneur van Oost-Vlaanderen. Hij werd destijds door N-VA voorgedragen als onafhankelijke kandidaat. Briers was voordien gedelegeerd bestuurder van het Festival van Vlaanderen Brussel en Gent.

“Ik koester een bijzondere en hechte band met de anderhalf miljoen Oost-Vlamingen via de toen nog 65 en vandaag 60 burgemeesters. Als gouverneur vormde ik van 2013 tot 2018 een belangrijke schakel tussen de verschillende bestuursniveaus, steeds om strategische projecten waar élke burger goed bij vaart, tot een goed einde te brengen. Dit heel mooie traject wil ik graag verderzetten. Ik werkte de voorbije jaren ook nauw samen met minister De Crem op het vlak van veiligheid, het welzijn van onze mensen en ondernemen”, zegt Jan Briers in een mededeling.

“Jan Briers is een ervaren bruggenbouwer, ook internationaal gerenommeerd, met een grote liefde voor Oost-Vlaanderen. Ik ben dan ook zeer verheugd dat hij zijn engagement voor de provincie nu kan verderzetten binnen de CD&V en kijk uit naar een hechte samenwerking ten voordele van iedere Oost-Vlaming”, zegt Pieter De Crem.

bron: Belga