Senator Elizabeth Warren bevestigt dat ze kandidaat is voor de Democraten

Senator Elizabeth Warren bevestigt dat ze kandidaat is voor de Democraten

De Amerikaanse senator Elizabeth Warren heeft zaterdag bevestigd dat ze kandidaat is bij de Democratische voorverkiezingen van 2020 voor het Witte Huis. Daarin zal ze het onder meer opnemen tegen Kamal Harris en Cory Booker voor de Democratische nominatie. Warren kondigde op 31 december 2018 al aan dat ze kandidaat is om Trump van de troon te stoten. Warren, die sinds 2012 verkozen is in de Amerikaanse Senaat, behoort tot de progressieve linkervleugel van de Democratische partij.

Warren bevestigde zaterdag dat ze presidentskandidaat is. “Hard werkende mensen staan tegenover een kleine groep van mensen die veel te veel macht hebben, niet alleen in de economie maar ook in onze democratie”, zei ze tijdens een meeting in Lawrence, Massachusetts. “Wij zijn hier om te zeggen: genoeg is genoeg.”

De 69-jarige Warren heeft onlangs haar DNA laten testen nadat ze was uitgedaagd door Trump. De Amerikaanse president noemde haar al lachend “Pocahontas” omdat hij twijfels had bij haar bewering dat zij Indiaanse voorouders zou hebben.

bron: Belga