Braziliaan tovert oude autobanden om tot dierenmanden

Instagram /@amarildo_silva2

Op milieubewuste wijze zorgt een jonge Braziliaan al meer dan anderhalf jaar voor het welzijn van dieren. Amarildo Silva maakt namelijk van oude rubberbanden comfortabele en mooi gedecoreerde dierenmanden.

Amarildo wilde graag een centje bijverdienen, bij voorkeur op een duurzame manier. De man zag veel honden en katten in oude banden kruipen om uit te rusten. Zo kwam hij op het idee om het comfortabeler te maken en hen een thuisgevoel te geven. Door dierenmanden te creëren uit rubberbanden helpt hij niet alleen de dieren, maar ook Moeder Natuur een handje.

Uniek design

De twee dingen waar hij het meest van houdt, heeft Amarildo aldus gecombineerd: dieren helpen en dingen maken. De ambachtsman verzamelt banden die op straat worden gedumpt en neemt ze mee naar huis. Vervolgens snijdt hij ze in de vorm van een mand, om ze daarna uit te wassen. Tot slot geeft hij er een kleurtje aan en een uniek design voor elke band. Op elk exemplaar staat de naam van het diertje voor wie het bestemd is.

De jonge Braziliaan hoopt dat dit project bijdraagt tot een duurzamere wereld. Naast de dierenmanden maakt hij ook nog stoelen, tafels en bloempotten.