Vijf nieuwe bouwprojecten in natuurdomein De Hoge Rielen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Vlaamse overheid investeert in vijf nieuwe projecten van totaalrenovaties en nieuwbouw in het natuurdomein De Hoge Rielen in Kasterlee. Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) gaf het startschot van de nieuwe bouwprojecten en opende er al twee gerestaureerde gebouwen. Het 230 hectare grote De Hoge Rielen in de Antwerpse Kempen is een natuurdomein dat erg populair is bij jeugdbewegingen, scholen en gezinnen. In totaal staan er 70 gebouwen op het domein. Minister Gatz mocht er twee volledig gerenoveerde gebouwen en vier verplaatsbare slaapboxen, in totaal goed voor 112 slaapplaatsen, voor geopend verklaren. Er werd bijzondere aandacht gegeven aan duurzaam energiegebruik.

Er starten ook nog vijf nieuwe projecten in het domein: een van de bestaande gebouwen wordt afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. Twee kampeerloodsen worden gerenoveerd en ontdaan van asbest. Het theatergebouw wordt volledig gestript, gemoderniseerd en uitgebreid. Er wordt ten slotte een nieuwe vuurplaats als amfitheater met 200 zitplaatsen heraangelegd. De effectieve werken worden waarschijnlijk opgestart na de zomer.

"Met deze projecten werken we verder aan het Masterplan voor De Hoge Rielen", zegt minister Gatz, die zelf nog met de scouts kampeerde op het domein. "Dat plan zal het verblijf voor de talrijke jongeren die naar Kasterlee afzakken veel aangenamer maken. De gebouwen zullen er voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en het totale aanbod aan tiptop overnachtingsmogelijkheden voor de jeugd blijft gevrijwaard."

bron: Belga