Jupiler Pro League - Charleroi vergooit in extremis dure punten tegen Oostende in strijd om play-off 1

Op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League ging Charleroi tegen KV Oostende zaterdagavond op zoek naar de driepunter in de strijd om play-off 1. De Henegouwers leken op weg naar de overwinning, tot Zarko Tomasevic de gelijkmaker in de 93e minuut tegen de netten schoot en meteen ook de play-off 1-droom van de Carolo's op de helling zette (1-1). De openingsfase kwam op naam van de Carolo's, met veel voorwaartse druk, hoekschoppen en balbezit. Na elf minuten kwam Oostende een eerste keer piepen met een kopbal van Tom De Sutter, die naast het kader mikte. Op het kwartier tekende Massimo Bruno voor het eerste schot tussen de palen, William Dutoit behoedde de Kustboys met een spectaculaire save van een vroege achterstand. Daarna zakte het tempo, maar het was een gretig Charleroi dat de bovenhand had tot de rust.

Vlak na de pauze vloog een omhaal van Younes Delfi op een vrije trap een goede meter naast. In de 66e minuut drong Dorian Dessoleil aan voor een strafschop na een duw in zijn rug, maar scheidsrechter Van Driessche zwichtte na overleg met de videoref niet. Twintig minuten voor tijd schrok Mambourg op toen Nicolas Penneteau moest ingrijpen op een actie van Kevin Vandendriessche. Niet veel later tikte Jordi Vanlerberghe Ryota Morioka aan in de grote rechthoek en wees de scheidsrechter naar de stip. Jérémy Perbet klaarde de klus en de Henegouwers leken op een verdiende zege af te stevenen, tot Zarko Tomasevic diep in de blessuretijd een dekkingsfout afstrafte en met een afstandsschot Penneteau verschalkte: een gelijkmaker die uit de lucht kwam gevallen en die de thuisploeg weleens zuur kan opbreken in de strijd om play-off 1.

De kloof met de top zes bedraagt drie punten, maar kan zondag uitgediept worden als concurrenten Anderlecht, AA Gent en STVV punten pakken.