Jansrud houdt afscheidnemende Svindal af in de afdaling

Jansrud houdt afscheidnemende Svindal af in de afdaling

De Noor Kjetil Jansrud heeft zich vandaag in het Zweedse Are tot wereldkampioen in de afdaling gekroond. Hij haalde het in 1:19.98 nipt voor zijn landgenoot Aksel Lund Svindal (1:20.00), die zijn laatste race betwistte en zijn roemrijke carrière zo afsloot met een negende WK-medaille, en de Oostenrijker Vincent Kriechmayer (1:20.31). Uittredend wereldkampioen, de Zwitser Beat Feuz (1:20.42), werd vierde. De Italiaan Dominik Paris (1:20.72), die woensdag wereldkampioen in de Super-G werd, eindigde als zesde.

Voor Jansrud, vice-olympisch kampioen vorige zomer in Pyeongchang, is het zijn eerste wereldtitel na eerdere zilveren plakken in de combiné (2015) en Super-G (2017). Hij werd in 2014 in Sotsji ook al olympisch kampioen in de Super-G.

De start in Are werd vandaag vanop 2.172 meter gegeven, eerder al het startpunt in de Super-G. De organisatie koos ervoor lager te starten door de zware weersomstandigheden, met veel wind, hevige sneeuwval en beperkte zichtbaarheid. Het oorspronkelijke startpunt lag op 3.122 meter

bron: Belga