Politieagenten krijgen één app voor alle mogelijke info en taken

door
Belga
Leestijd 1 min.

Politieagenten kunnen straks alle mogelijke info opzoeken, communiceren en taken uitvoeren met één app op hun smartphone. In Antwerpen is dat nu al het geval. De andere politiediensten volgen vanaf eind maart. Dat schrijft De Tijd. De app is volgens de krant revolutionair voor het politiewerk. Agenten kunnen er alle mogelijke databanken mee raadplegen, zoals het strafregister, het rijksregister en de databank met nummerplaten. Politiemensen moesten die gegevens vroeger op verschillende plaatsen zoeken. Nu kan dat met enkele toetsdrukken.

Agenten kunnen met de app ook een proces-verbaal opstellen. Ze vinden er een overzicht van alle incidenten en de ploegen die de incidenten afhandelen. De app bevat ook een kaart met alle mogelijke info, gaande van de ploegen op het terrein, camera's, hulpdiensten tot nuttige gegevens van de stad, bijvoorbeeld over verkeerssituaties. Ook de dagelijkse briefing, die vroeger 's ochtends in een powerpoint stond, is nu gewoon in de app te vinden. Die bevat ook alle contactgegevens van collega's met wie via de app beveiligd kan worden gecommuniceerd.

De federale politie heeft de app samen met de lokale politie van Antwerpen aangepast voor nationaal en dus ook meertalig gebruik.

bron: Belga