Jeff Bezos beschuldigt National Enquirer van afpersing

door
Belga
Leestijd 1 min.

De topman en oprichter van Amazon, Jeff Bezos, heeft AMI, de uitgever van weekblad National Enquirer, beschuldigd van afpersing. De uitgever zou ermee gedreigd hebben intieme foto's van Bezos te publiceren als hij niet stopt met zijn onderzoek naar het blad. Bezos en zijn vrouw Mackenzie kondigden vorige week hun scheiding aan na een huwelijk van 25 jaar. De tabloid National Enquirer publiceerde diezelfde dag nog een artikel over een affaire die Bezos had, aan de hand van privéboodschappen tussen Jeff Bezos en een vriendin in de lente van 2018.

De Amazon-topman schakelde privédetectives in om te achterhalen vanwaar het lek kwam en of de motivatie voor publicatie van AIM verder ging dan die van een scoop. In een bericht donderdag liet Bezos verstaan dat de onderzoekers onder meer banden gevonden hebben tussen AMI, Saoedi-Arabië en Donald Trump.

"Eerder dan toegeven aan afpersing, heb ik beslist om exact te publiceren wat mij gestuurd werd door de uitgever, ondanks de persoonlijke gevolgen waarmee ze voor me dreigen", aldus Bezos. "Als ik in mijn positie niet tegen dit soort van afpersing kan ingaan, hoeveel mensen kunnen dat dan?"

Bezos wordt beschouwd als een van de rijkste mensen ter wereld en is eigenaar van de krant Washington Post.

Bron: Belga