Hoe bereid je een pikante brunch voor Valentijn?

brunch
Foto Unsplash

Valentijn mag je niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Heb je geen zin om uitgebreid te gaan dineren in een duur restaurant, dan bereid je toch gewoon een valentijnsbrunch? Hier zijn alvast twee (pikante) ideeën.

Janne Vandevelde

Bagel met kaas, spinazie en artisjok

Foto Unsplash


Bagels zijn een klassieker voor elke brunch, maar misstaan ook zeker niet op Valentijn. Deze bagel met kaas, spinazie en artisjok maak je snel en gemakkelijk klaar. Waarom artisjok, vraag je je af? Wel, de groente is een afrodisiacum en geeft je libido dus een boost. Perfect voor een ontbijt op bed met z’n tweetjes!

Ingrediënten

250 g cream cheese • 60 g artisjok • 60 g spinazie • 120 g mozzarella • 60 g geraspte parmezaan • 1 lookteentje • 1/2 theelepel rodepeperkruiden • zout • peper • 2 bagels • 1 eetlepel bieslook

Recept

¤ Verwarm de oven voor op 180° en leg alvast bakpapier klaar. Mix de cream cheese, artisjok, spinazie, twee derde van de mozzarella, parmezaan, look en rode peper in een kom. Werk af met peper en zout.

¤ Snijd de bagels doormidden en besmeer ze met je mix. Strooi de rest van de mozzarella erover. Bak de bagels zo’n 10 à 12 minuten tot de kaas gesmolten is.

¤ Werk af met bieslook en meer rode pepers. Smakelijk!

Hartenbroodjes met appeltjes

Foto Unsplash

Berg je koekjesvormen voor Kerstmis nog niet op, want de hartjes komen weer van pas. Verras je geliefde met een zeemzoet dessert, dat alle harten verovert. Dit gerecht van VLAM gaat goed samen met een glas champagne, om jullie alvast in een romantische stemming te brengen.

Ingrediënten

4 sneetjes wit brood • 4 appels • 2 eetlepels vanille-extract • 1 dl room • 50 g boter • bloemsuiker • 1 hartvormig aluminium uitsteekvormpje • Aardbeien • Chocoladesaus

Recept

¤ Steek 12 hartjes uit het brood met behulp van het aluminium vormpje.

¤ Snijd de appels in 4 partjes en elk partje in gelijke plakken. Smelt 30 g boter in een grote pan. Doe de plakjes erin en bak ze 3 minuten.

¤ Druppel het vanille-extract erover, draai de plakjes om en bak ze nog 3 minuten.

¤ Bak vervolgens de hartvormige broodsneetjes aan beide zijden in dezelfde pan, samen met de overige 20 g boter, tot ze een goudbruine kleur hebben.

¤ Leg een broodsneetje op elk bord, vervolgens enkele plakjes appel, weer een sneetje brood, weer enkele plakjes appel en werk af met een broodsneetje.

¤ Bestrooi met wat bloemsuiker en garneer met enkele extra appelplakjes. Klop de room tot slagroom en serveer hem bij het hartenbroodje.

Tip: Vul aan met aardbeien en chocoladesaus, afrodisiaca die hun effect niet missen…