MIA’s – Niels Destadsbader en Angèle hebben elk zeven nominaties op zak

MIA's - Niels Destadsbader en Angèle hebben elk zeven nominaties op zak

In Brussel worden donderdagavond de Music Industry Awards (MIA’s) 2018 uitgereikt. Angèle en Niels Destandsbader maken het meeste kans om een Vlaamse muziekprijs in de wacht te slepen. Zij hebben elk zeven nominaties op zak. Tamino heeft vijf nominaties achter zijn naam en Tourist LeMC vier. De MIA’s worden dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. De muziekkenners van de Vlaamse radio- en tv-zenders en van de geschreven pers selecteerden per categorie vier genomineerden. Voor deze editie van de MIA’s werden er 35 groepen en artiesten genomineerd.
Niels Destadsbader en Angèle maken met zeven nominaties het meeste kans om naar huis te gaan met een MIA. Ze worden op de hielen gezeten door Tamino (vijf) en Tourist LeMC (vier). Bazart en nieuwkomers blackwave. en Whispering Sons sleepten elk drie nominaties in de wacht. In de categorie “Hit van het jaar” nemen Lost Frequencies & Zonderling, Regi feat. Jake Reese, Niels Destadsbader en BLØF feat. Geike Arnaert het tegen elkaar op.
Het publiek kon van 30 november tot en met 9 december 2018 stemmen voor zijn favoriet in de categorieën “Album”, “Alternative”, “Dance”, “Doorbraak”, “Groep”, “Nederlandstalig”, “Pop”, “Solo vrouw”, “Solo man”, “Urban”, “Vlaams populair” en “Hit van het jaar”. De muzieksector beslist wie de MIA in de categorieën “Artwork”, “Auteur/Componist”, “Live act”, “Muzikant” en “Videoclip” mee naar huis neemt.
De MIA’s worden uitgereikt vanuit Paleis 12 in Brussel. De show wordt live uitgezonden op Eén.

bron: Belga