VIDEO. 'The Period Game' doet maandstonden uit de doeken

Maandstonden zijn maar al te vaak taboe. Dat moeten ook Daniela Gilsanz en Ryan Murphy gedacht hebben. Zij ontwierpen daarom 'The Period Game', waarbij jongeren en ouderen spelenderwijs meer te weten te komen over het onderwerp. Want hoe meer mensen weten over maandstonden, hoe minder taboe ze zullen zijn.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

'The Period Game'

Gilsanz en Murphy wonnen de Red Dot Design Award in 2016 en hebben net een crowdfundingcampagne gelanceerd op Kickstarter. Daar kan je 'The Period Game' alvast bestellen. Tijdens het spel kom je meer te weten over hoe maandstonden werken en bij elke beurt mag je aan de 3D eierstokken in het midden van het bord draaien. Komt er een rood bolletje uit? Oeps, rode vlag!

Taboe

Gevraagd naar de reden waarom ze het spel ontwierpen, hebben de makers alvast het volgende te zeggen: "De laatste jaren is praten we op een hele nieuwe manier over maandstonden en dat is geweldig. Maar wij geloven dat je een taboe best de wereld uit helpt door een andere manier van opvoeden. Als iedereen verplicht was om meer te leren over maandstonden en dat op een leuke manier en in een veilige omgeving, zouden we een nieuwe generatie kunnen grootbrengen die zich niet verplicht voelt om hun tampons in hun mouw te verstoppen."