Disneyland Parijs organiseert eigen gay pride

Disneyfans begin al maar te sparen want het sprookjesachtige pretpark Disneyland Parijs organiseert voor het eerst een eigen gay pride. De parade werd ‘Magical Pride' gedoopt en zal doorgaan op 1 juni.
door
chloe.festraets
Leestijd 1 min.

De Magical Pride is een speciale gebeurtenis voor de LGBTQ-gemeenschap. In verschillende groosteden in Europa vindt er elk jaar al een pride plaats, maar nu komt Disneyland Parijs ook met een uniek idee om een magische parade door het pretpark te laten rijden.

Regulier ticket

Voor de pride zal je specifieke tickets moeten kopen, en die zijn niet goedkoop. Op de website van Disneyland Parijs zijn er twee soorten beschikbaar. Een regulier ticket voor de parade kost je 89 euro. Hiermee mag je enkel het park binnen tijdens het event, dat doorgaat van 20 uur tot 2 uur. Zo kan je mee genieten van de ‘Magical March of Diversity Parade' en de attracties.

'Magical Pride Plus Ticket'

Wie liever langer in het park blijft kan gaan voor een ‘Magical Pride Plus Ticket'. Daarmee kan je al om 16 uur binnen in het park en kan je dus langer genieten. Zo'n ticket kost je 109 euro. Heel wat geld maar volgens Disney wordt het een uniek evenement. Afspraak op 1 juni dus.