State of the Union - Vrouwelijke Democraten plaatsen vrouwenrechten in de kijker

door
Belga
Leestijd 1 min.

Heel wat vrouwelijke Congresleden van de Democratische partij waren dinsdag in een opvallende witte outfit gekleed tijdens de State of the Union van de Amerikaanse president Donald Trump. Op die manier wilden ze eer betuigen aan de suffragettes, die in het begin van de twintigste actie voerden voor vrouwenstemrecht. De campagnes van de suffragettes, die ook vaak in het wit getooid waren, zorgden er uiteindelijk voor dat Amerikaanse vrouwen sinds 1919 naar de stembus mogen trekken. De Democratische vrouwen lieten bovendien ook tijdens de toespraak van president Trump van zich horen toen vrouwelijke thema's aan bod kwamen.

Dat gebeurde toen Trump erop wees dat de toegenomen werkgelegenheid vooral ten goede komt van de vrouwen, die 58 procent van de nieuwe jobs hebben ingevuld. "We hebben meer vrouwen in het personeelsbestand dan ooit voorheen", verklaarde de president, die daarop een staande ovatie kreeg van de vrouwelijke Democratische Congresleden. "Jullie werden niet verondersteld om dat te doen", grapte Trump daarop.

De president beklemtoonde ook dat een recordaantal vrouwen deel uitmaakt van het Amerikaanse Congres. Momenteel zijn vrouwen goed voor bijna een kwart van het aantal federale parlementsleden.

bron: Belga