State of the Union - "Ik zal ervoor zorgen dat de muur aan de grens met Mexico gebouwd wordt"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse president Donald Trump besteedt dinsdag een groot deel van zijn State of the Union aan illegale immigratie en aan de Mexicaanse grensmuur. "Ik zal ervoor zorgen dat de muur gebouwd wordt", zo verzekerde Trump. Hij riep het Congres op tot het vinden van een compromis. Trump sprak over een "hardnekkige nationale crisis" aan de Amerikaanse zuidgrens. Hij wijdde ook lang uit over de nadelen van illegale immigratie, die volgens hem ten koste gaat van de werkende Amerikanen. Hij noemde illegale immigratie bovendien de belangrijkste oorzaak voor misdaden als moord en drugshandel.

Trump stelde dat de criminaliteit was afgenomen in de regio's aan de Amerikaans-Mexicaanse grens waar al grensbescherming is opgetrokken. "Muren werken. Muren redden levens".

De president waarschuwde dat het Congres nog maar tien dagen de tijd heeft om een nieuwe wetgeving voor de muur goed te keuren. De discussie over de bouw en de financiering van de muur leidde eerder al tot de langste 'shutdown' in de geschiedenis van de VS.

bron: Belga