Elise Mertens blijft 21e op WTA-ranking, andere Belgen winnen terrein

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens behoudt vandaag haar 21e plaats in de nieuwe wereldranking van het vrouwentennis. Ze blijft de Belgische nummer 1 voor Alison Van Uytvanck (50e) en Kirsten Flipkens (53e). Die gaan allebei twee banken vooruit. Van Uytvanck en Flipkens waren afgelopen week allebei aan de slag op het toernooi in Sint-Petersburg. Van Uytvanck klopte er Flipkens in de eerste ronde en verloor daarna van de Wit-Russische topper Aryna Sabalenka.

Deze week zijn Mertens, Van Uytvanck en Flipkens aan de slag in de Fed Cup tegen Frankrijk. Ze vormen een kwartet met Ysaline Bonaventure. Die haalde, als qualifier, eveneens de tweede ronde in Sint-Petersburg. Op de ranking stijgt ze veertien plaatsen naar nummer 134. Dat is zeven plaats lager gerangschikt dan Yanina Wickmayer. 'Wicky' was afgelopen week kwartfinaliste op het ITF-toernooi in het Amerikaanse Midland. Ze klimt in het klassement van 136 naar 127.

Maryna Zanevska, halvefinaliste op het ITF-toernooi in het Australische Launceston, gaat 24 plaatsen vooruit en belandt op positie 193.

Helemaal bovenaan de ranking behoudt de Japanse Naomi Osaka, winnares van de Australian Open, de eerste plaats voor de Tsjechische Petra Kvitova en de Roemeense Simona Halep. De Nederlandse Kiki Bertens blijft ondanks haar toernooizege in Sint-Petersburg hangen op de achtste plaats.

De 18-jarige Oekraïense Dayana Yastremska ziet haar titel in het Thaise Hua Hin wel vertaald in een mooie sprong. Zij gaat van 47 naar 34.

bron: Belga