WK veldrijden - Nederlandse premier feliciteert Van der Poel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mathieu van der Poel kreeg zo'n uurtje na het WK een telefoontje van de Nederlandse premier Mark Rutte om hem te feliciteren. "Bedankt, bedankt. Het werd wel eens tijd", antwoordde hij tijdens het signeren van de regenboogtruien in de perszaal. "Dit is de kers op de taart van een geweldig seizoen. Leuk dat u 'effe' belt." Van der Poel stelde na afloop dat hij niet top was in Bogense. "Ik had geen superdag, maar het was zeker goed genoeg om te winnen", vond hij zelf. "Dat bleek toch. Ik ben ook rustig gebleven in de koers zelf."

Van der Poel maakte op het parcours het verschil op de schuine kant. "Veel andere opties waren er niet op deze omloop. Ik wist dat het daar moest gebeuren, dat ik er anderen in de fout kon dwingen. Zelf lukte het me altijd goed daar boven te rijden en ook op de klimmetjes zelf voelde ik me in mijn sas. Het ging goed voor mij, maar Toon maakte er een foutje en ook Wout was niet foutloos. Dat moest ik uitbuiten. Ik had een gaatje en ging gewoon vol door, tot het eind."

"Dit ga ik nu wel vieren, maar ook niet te hard, er staat nog een seizoen op de weg op het programma. Al zullen we wel een feestje bouwen. In een Deense discotheek? Neen, dat denk ik niet, ik weet niet eens of er hier in de buurt wel iets is."

bron: Belga