OH Leuven zet coach Pearson aan de deur

door
Belga
Leestijd 1 min.

OH Leuven heeft bekendgemaakt de samenwerking stop te zetten met haar hoofdcoach Nigel Pearson. De Engelse coach, aan het roer in Leuven sinds september 2017, kon zijn team al maanden niet meer naar goede resultaten leiden. Vrijdag werd in eigen huis nog met 0-1 verloren van Roeselare. Assistent Joachim Mununga neemt voorlopig de honneurs waar als T1. De club gaat ondertussen op zoek naar een nieuwe manager. De 55-jarige Pearson werd anderhalf jaar geleden aangesteld op voorspraak van voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha, die in oktober vorig jaar overleed na een helikopercrash. De Engelsman was voordien aan de slag bij onder meer Southampton (2008), Leicester City (2008-2010 en 2011-2015) en Hull City (2010-2011). Met Leicester werd hij in 2014 kampioen in de Championship, alvorens hen in de Premier League voor degradatie te behoeden.

Pearson leidde Leuven in zijn eerste seizoen naar een tweede plaats in de eindrangschikking in 1B, maar kon geen periodetitel veroveren. Dit seizoen verliep van in het begin tegenvallend. Het team kon nooit meespelen in de strijd om de periodetitels en is intussen afgezakt naar de laatste plaats in zowel de algemene rangschikking als de tweede periode.

Leuven bedankt Pearson "voor zijn werk de afgelopen zestien maanden". "Zijn ruime knowhow en ervaring hebben geholpen bij het tot stand brengen van de infrastructuur, de processen en een professionele cultuur", klinkt het.

bron: Belga