Jupiler Pro League – Rosted (AA Gent) riskeert drie speeldagen schorsing, ploegmaat Plastun één

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft drie speeldagen schorsing en een boete van 3.000 euro gevorderd als straf voor AA Gent-verdediger Sigurd Rosted. Zijn ploegmaat Igor Plastun kijkt aan tegen één speeldag schorsing en 1.000 euro boete. Beide Buffalo’s werden in de halve finales van de Beker van België rechtstreeks uitgesloten. AA Gent moest tegen KV Oostende in de heenmatch van de halve finales in de Beker van België na amper 30 minuten voort met tien man. Plastun tikte de doorgebroken Tom De Sutter aan, waarna de Oostendse spits tegen de grasmat ging. Plastun trok aan de alarmbel, oordeelde scheidsrechter Christof Dierick. De Oekraïense verdediger van AA Gent werd met rood van het veld gestuurd.
Na 55 minuten stonden de Buffalo’s nog met negen op de Gentse grasmat. Rosted revancheerde zich na een duel met Sander Coopman, en ook hij mocht gaan douchen. De incidentrijke bekermatch eindigde uiteindelijk op 2-2.
AA Gent heeft tot 4 februari om te beslissen of het akkoord gaat met de schikkingsvoorstellen. Indien de club weigert, buigt de Geschillencommissie zich dinsdag 5 februari over de strafmaat. Plastun riskeert er in elk geval niet bij te zijn in de thuismatch tegen Moeskroen (10 februari). Voor Rosted staan ook de duels tegen Waasland-Beveren (16 februari) en Standard (22 februari) op de wip. De Buffalo’s kunnen zondag in de ‘Slag om Vlaanderen’ tegen Club Brugge nog wel rekenen op de verdedigers.

bron: Belga