Kans op gladde wegen door winterse neerslag

Kans op gladde wegen door winterse neerslag

Deze nacht is er opnieuw kans op winterse neerslag. Door de negatieve wegdektemperaturen kan dat zorgen voor gladheid op de weg, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. De strooidienst van het agentschap volgt de toestand op de weg op en zal strooiacties ondernemen waar en wanneer nodig. Vannacht zal een storing van winterse neerslag Vlaanderen passeren. De eerste neerslag zal het zuiden van West-Vlaanderen vanaf 20 uur bereiken. De neerslagzone trekt noordwaarts en zal Vlaanderen voor de ochtendspits verlaten langs het noorden van de Kempen.

De wegdektemperaturen zullen deze nacht negatief zijn, wat kan zorgen voor gladde wegen. Wegen en Verkeer staat ook deze nacht klaar met 316 strooiwagens om uit te rijden waar en wanneer nodig, aldus het persbericht.

Ook morgenochtend blijft tijdelijk de kans op lokale gladheid bestaan. Na de ochtendspits zouden de wegdektemperaturen terug stijgen.

Weggebruikers passen best hun rijgedrag aan de omstandigheden aan: een aangepaste snelheid en voldoende afstand houden, luidt het devies.

De actuele toestand van de verkeerssituatie is te volgen op de website van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be).

bron: Belga