Croky Cup - AA Gent-coach Jess Thorup noemt aansluitingstreffer keerpunt

door
Belga
Leestijd 1 min.

AA Gent-coach Jess Thorup was in de wolken na de kwalificatie van zijn team voor de finale van de Beker van België. "Toen we de aansluitingstreffer lukten, zag ik het geloof bij mijn spelers groeien", verklaarde de Deen. Gent balanceerde in de return van de halve finales op Oostende lang op de rand van de uitschakeling, na een 2-0 achterstand. Maar La Gantoise sloeg in het slot terug en toonde zich in de strafschoppenreeks de beste.

"Ik wil de spelers van Oostende een pluim geven, want ze speelden in de eerste periode heel sterk", analyseerde Thorup. "Ze waren erg gevaarlijk op de tegenaanval en daar hadden we moeite mee. Na de pauze namen we wat meer risico's, en speelden we met veel aanvallend ingestelde spelers. Onze eerste goal was levensbelangrijk, ik zag toen dat mijn ploeg ging geloven dat het er nog inzat. Strafschoppen zijn altijd een loterij, maar mijn spelers deden het geweldig."

De Buffalo's nemen het in de finale, die op 1 mei in het Brusselse Koning Boudewijnstadion op de planning staat, op tegen KV Mechelen. Malinwa versloeg dinsdag Union in eigen huis met 1-2. De heenmatch tussen beide teams uit de Proximus League was op 0-0 geëindigd. "In een finale kan werkelijk alles gebeuren", blikte de Deen vooruit. "Het belangrijkste is nu dat we in die finale zitten, ook voor onze fans. We mogen Mechelen zeker niet onderschatten, het is een heel ervaren ploeg."

bron: Belga