12.500 jongeren trekken door straten van Brussel voor vierde editie klimaatmars

12.500 jongeren trekken door straten van Brussel voor vierde editie klimaatmars

Op de Youth for Climatemars in Brussel zijn 12.500 jongeren geteld. Dat zegt de politie op Twitter. Tussen de vele klimaatspijbelaars zitten enkele diehards, maar ook enkele jongeren die voor het eerst deelnemen aan de klimaatmars. Dat doen ze allemaal met dezelfde overtuiging: een gezonder klimaat voor een betere toekomst. “Ik mag niet spijbelen van mijn ouders, maar vandaag hadden we geen school dus dan kon ik wel komen”, vertelt Hanna Rooms uit Antwerpen.

En ook uit Wallonië zijn er opnieuw heel wat leerlingen afgezakt, soms ook voor de eerste keer. “De vorige keren had ik het te druk met schoolwerk, maar vanaf nu ga ik proberen te blijven komen. Het is een schitterende actie”, zegt de 17-jarige Titouan uit Rixensart.

Een opvallende deelnemer die er al drie keer bij was, is Isaak Schmitz, steevast verkleed als struik in camouflagekledij. “We moeten de bomen, bossen en struiken redden voor de klimaatverandering ze doodt. Ik ben hier nu de derde keer en op onze school zijn ze soepel. Tenzij het misschien te lang blijft duren”, zegt Schmitz.

bron: Belga