Busverkeer opnieuw zo goed als normaal

Busverkeer opnieuw zo goed als normaal

Het busverkeer in Vlaanderen rijdt omstreeks 11.00 uur opnieuw zo goed als normaal. Over het hele net volgen zeven lijnen, met name in de regio Kortrijk, de Vlaamse Ardennen en Zuid-Limburg, een aangepast of ingekort traject. Hier en daar zijn er kleine vertragingen. In de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn er geen problemen. Dat meldt De Lijn vandaag in een update over de toestand op haar net. De sneeuw veroorzaakt nog de grootste hinder in West-Vlaanderen. In de regio Kortrijk-Waregem-Tielt worden vier buslijnen met een aangepast traject bediend: de lijnen 12 (Kortrijk station-Rollegem), 13 (Kortrijk station-Hoog Kortrijk), 83 (Kortrijk-Moeskroen) en 84 (Menen-Moeskroen). In de kustregio rijden de Kusttram en de bussen met beperkte vertraging.

In Oost-Vlaanderen volgen zeven buslijnen opnieuw hun normale traject nadat ze ’s ochtends aangepast werden. In de Vlaamse Ardennen (regio Oudenaarde, Zottegem en Brakel) rijden alleen de buslijnen 16 en 17 nog een aangepast traject. De Volkegemberg in Oudenaarde wordt niet bediend. De bussen rijden rond Edelare via de N8. Elders in Oost-Vlaanderen verloopt alles normaal.

In Limburg is lijn 74 (Tongeren-Luik) ingekort tot halte Luik Hocheporte.

Uit voorzorg had De Lijn haar winterplan geactiveerd. In Antwerpen, Gent en aan de kust reden de hele nacht veertien trams om de bovenleidingen ijsvrij te houden. Voorts zijn een aantal wissels uitgerust met een verwarmingselement tegen bevriezing. Voor meer grip op het wegdek bij lage temperaturen zijn de bussen uitgerust met zogenaamde M&S banden (mud & snow).

bron: Belga