David Goffin 21e op ATP-ranking na Australian Open

David Goffin 21e op ATP-ranking na Australian Open

Na afloop van de Australian Open boekt David Goffin één plaats winst op de nieuwe wereldranking in het mannentennis. De Luikenaar, die 1.830 punten totaliseert, is nu 21e. De Belgische nummer één verloor in Melbourne in de derde ronde van Daniil Medvedev en deed zo een ronde beter dan in 2018. De Serviër Novak Djokovic, die de Australian Open voor de zevende keer won, blijft uiteraard de ATP-ranking aanvoeren. De Spanjaard Rafael Nadal, verliezend finalist in Melbourne, is tweede.

Roger Federer tuimelt uit de top vijf. De Zwitser werd als titelverdediger in de achtste finale gewipt door Stefanos Tsitsipas. Hij zakt van drie naar zes. De Duitser Alexander Zverev, 3e, de Argentijn Juan Martin Del Potro, 4e, en de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, 5e, stijgen daardoor één plaats.

De Griek Tsitsipas, die in de halve finales strandde tegen Nadal, klimt van de 15e naar de 12e positie. De Fransman Lucas Pouille, voor het eerst bij de laatste vier op een grandslamtoernooi, ruilt de 31e voor de 17e plaats.

Ruben Bemelmans zakt naar de 132e plaats (-19). Kimmer Coppejans is 195e (+19), Arthur De Greef 202e (-3) en Joris De Loore 301e (-). Steve Darcis trad in Australië aan op zijn eerste grandslamtoernooi sinds de US Open 2017. Hij ging er meteen uit tegen de Kroaat Borna Coric. Op de ATP-ranking is hij nu 313e (+8).

Komend weekend neemt België het in de Davis Cup op tegen Brazilië. België moet, zonder Goffin, Bemelmans en Darcis voorbij het Zuid-Amerikaanse land om zich te plaatsen voor de finaleweek met 18 landen. De Greef, Coppejans, Sander Gille (83e op dubbelranking) en Joran Vliegen (86e op dubbelranking) verdedigen de Belgische kleuren. Brazilië wordt vertegenwoordigd door Thiago Monteiro (ATP 107), Rogerio Dutra Silva (ATP 139), Thiago Seyboth Wild (ATP 451), Marcelo Melo (ATP 12 dubbel) en Bruno Soares (ATP 5 dubbel).

bron: Belga