Zowat 30.000 mensen trokken per trein naar Brussel

Zowat 30.000 mensen trokken per trein naar Brussel

Spoorwegmaatschappij NMBS schat dat vandaag ongeveer 30.000 mensen de trein naar Brussel hebben genomen, naar aanleiding van de klimaatmars die plaatsvond in de hoofdstad. Ze roept de betogers op om niet allemaal vanuit het station Brussel-Luxemburg terug naar huis te keren. De NMBS zette vanmiddag tien bijkomende treinen in vanuit verschillende steden in de richting van Brussel. Met het extra aanbod waren er tussen 12.00 en 14.00 uur 50.000 zitplaatsen beschikbaar, dubbel zoveel als op een normale zondag.

In totaal zouden er 30.000 mensen richting Brussel zijn gespoord. Vooral de treinen vanuit Antwerpen en Gent zaten rond de middag overvol.

De NMBS zet de extra treinen ook in om vanaf 17.00 uur de betogers terug naar huis te brengen. De spoorwegmaatschappij roept de mensen op om niet alleen op te stappen in Brussel-Luxemburg, het station vlakbij de plaats waar de klimaatmars eindigde. Ze raadt aan om te voet of met het openbaar vervoer naar andere Brusselse stations te gaan en daar op de trein te stappen.

bron: Belga