Rise for Climate verwacht veel families op klimaatmars zondag

Rise for Climate verwacht veel families op klimaatmars zondag
Rise for Climate verwacht veel families op klimaatmars zondag

Brussel maakt zich op voor een nieuwe grote klimaatmars. De klimaatspijbelaars, scholieren, studenten en grootouders mobiliseerden opnieuw, net als heel wat jeugd- en andere verenigingen. Bovendien verwachten de organisatoren dit keer ook veel gezinnen. Ze hopen dan ook op meer dan 30.000 mensen. “Een schatting blijft moeilijk, want er zijn nog heel wat andere kanalen dan Facebook”, stelt Kim Lê Quang van Rise for Climate. “Youth for Climate heeft nog een oproep gedaan naar hun volgers om zondag te komen en ook Oxfam verspreidde drie redenen om het klimaatprotest aan te houden. Net zoals bij onze vorige acties verwachten we veel families die een signaal willen geven voor een betere toekomst voor hun kinderen”, aldus Lê Quang.
De klimaatbetogers worden uitgenodigd om vanaf 13.00 uur te verzamelen aan het station Brussel-Noord. Om 14.00 uur vertrekt de klimaatmars en afhankelijk van de opkomst wordt de aankomst aan het Luxemburgplein voor het Europees Parlement omstreeks 15.00 uur verwacht. Daar zal een podium staan en zullen verschillende sprekers de menigte toespreken over het huidige klimaatbeleid en hun visies.
Onder meer YouTuber Félicien Boogaerts, klimaatspijbelaar Anuna De Wever en econoom Pierre Larrouturou zullen het woord nemen. Rise for Climate steunt bovendien het voorstel van Larrouturou om een financieel-klimaatpact op Europees niveau op te zetten door 1.000 miljard euro per jaar te investeren in de ecologische transitie.

Bron: Belga