Lucinda Brand wint generale repetitie voor WK

Lucinda Brand wint generale repetitie voor WK

Lucinda Brand heeft de slotmanche van de wereldbeker veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide op haar naam gebracht. De Nederlandse haalde het vandaag voor de Amerikaanse Katie Compton. Marianne Vos vervolledigde het podium, Sanne Cant moest vrede nemen met de vierde plek. Vos was al sinds vorige week zeker van de eindzege. Vos nam de kopstart in een kletsnat Hoogerheide, maar op een schuine kant ging Cant haar al lopend voorbij. Denise Betsema volgde in derde positie. Dit trio nam afstand van de rest van het pak en telde na de eerste passage aan de finish een handvol seconden voorsprong op het duo Brand-Brammeier, Katie Compton volgde nog iets verder.

Cant nam het initiatief in de beginfase en zette de anderen onder druk, maar ze wist geen definitieve kloof te slaan. Toen het daarna vooraan even stokte, wisten Brammeier, Brand, Compton en ook Katie Keough terug te keren. Zeven rensters trokken de derde en voorlaatste ronde in, maar lang zou dat niet duren.

Brand trok stevig door en de kopgroep spatte uiteen. Cant spartelde het langst tegen, maar uiteindelijk brak de veer. De wereldkampioene moest nog alles uit de kast halen om in de top vijf te eindigen.

Op Brand stond geen maat, ze soleerde naar de zege. Compton ging voorbij Cant en Vos en pakte de tweede plaats. Vos zou in de slotronde nog voorbij onze landgenote snellen, Cant hield nog net Brammeier af voor de vierde plaats.

Voor Brand is het haar derde zege in de wereldbeker dit seizoen. Eerder won ze in Tabor en in Namen.

bron: Belga