Onderzoek naar brandje op Brusselse noord-zuidas, kwaad opzet niet uitgesloten

Onderzoek naar brandje op Brusselse noord-zuidas

Spoorwegnetbeheerder Infrabel en de politie hebben een onderzoek gestart naar een brandje vanochtend op de Brusselse noord-zuidas. Ook de piste van kwaad opzet wordt onderzocht, meldt Frédéric Petit van Infrabel. Ondertussen kan het spoorverkeer weer over vier sporen tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid. Het treinverkeer was sinds 09.45 uur onderbroken tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid door rookontwikkeling in een tunnelkoker ter hoogte van het station Brussel-Congres. Om 10.50 uur werden de eerste twee sporen vrijgegeven, sinds iets na 12.00 uur zijn er weer vier sporen beschikbaar. Aangezien er dit weekend werkzaamheden gepland waren in een van de drie tunnelkokers, zou het treinverkeer sowieso maar op vier van de zes sporen rijden.

“De werkzaamheden zijn stilgelegd, waardoor er in die tunnelkoker nu ook treinen kunnen rijden”, zegt Petit. De sporen in de koker waar het brandje ontstond, blijven nog afgesloten.

De oorzaak van het brandje is nog niet bekend. Infrabel en de politie hebben een onderzoek gestart, en sluiten de piste van kwaad opzet niet uit, aldus nog Petit.

Door het incident waren er vertragingen tot een uur. Die zullen geleidelijk aan weggewerkt worden, maar Infrabel verwacht toch nog enkele uren gevolgvertragingen.

bron: Belga