“Wie weet eindigt dit in grootste klimaatmars ooit”

Het succes van “spijbelen voor het klimaat” blijft maar groeien. Ditmaal zijn de jongeren met 35.000 naar de hoofdstad afgezakt. Niemand weet nog waar dit zal eindigen en zelfs bezielster Anuna De Wever durft al eens luidop dromen. “Ik denk dat wij misschien uiteindelijk ooit de grootste klimaatmars zullen houden en dan ziet iedereen wat de Belgische jeugd in staat is”, zegt ze. “Ik ben altijd voorzichtig, maar de eerste keer zeiden ze ‘het is leuk voor een keer’ en bij de tweede mars zeiden ze dat ik niet meer mocht verwachten dan dat”, gaat Anuna verder.

Het is duidelijk dat de mars van de klimaatspijbelaars een weerklank heeft gekregen over heel België, want de studenten en de scholieren uit Wallonië vervoegen het protest.

De klimaatmars is bovendien een manier voor de jongeren om hun creativiteit te tonen, dat is duidelijk te zien aan de borden met slogans. Een bloemlezing: “We hebben daar deze week enorm hard op ingezet en we zijn enorm blij dat we hen bereikt hebben”, aldus Anuna.

De jongeren bedachten slogans als “De dinosaurussen dachten ook dat ze tijd hadden”, “Ik heb geen geld om naar de maan te gaan”, “Ik wil nog een lief voor de wereld vergaat”, “Het klimaat is even onregelmatig als mijn maandstonden”, “Als het klimaat verandert, waarom wij niet? 3, “De Titanic zou minder problemen met ijsbergen hebben gehad in 2019”, “Waar moet de Kerstman heen wanneer de Noordpool is gesmolten? ” en “Gun onze kleinkinderen ook een sneeuwballengevecht”. Die laatste is bovendien erg toepasselijk aangezien er dankzij de nog aanwezige sneeuw hier en daar spontane sneeuwballengevechten ontstaan.

bron: Belga