Erdogan steunt Maduro

Erdogan steunt Maduro
Erdogan steunt Maduro

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan steunt zijn Venezolaanse ambtsgenoot Nicolas Maduro, die door de oppositie en Washington naar de uitgang is geduwd. “Broeder Maduro, hou het hoofd recht, Turkije staat aan uw zijde”, zei de Turkse staatsleider aan Maduro tijdens een telefoongesprek, aldus de woordvoerder van het Turkse presidentschap, Ibrahim Kalin.

Maduro en Erdogan hebben al enkele jaren nauwe banden. Tijdens een staatsbezoek aan Caracas in december had Erdogan nog zijn steun voor Maduro uitgesproken, tegen de Amerikaanse sancties die het land waren opgelegd. Ook engageerde de Turkse president zich om Maduro te helpen de economische crisis in zijn land het hoofd te bieden.

De voorzitter van het Venezolaanse parlement, Juan Guaido, riep zich gisteren zelf uit tot interim-president, voor tienduizenden aanhangers die in Caracas protesteerden tegen het tweede mandaat van Maduro. De VS, de EU en een groot deel van de internationale gemeenschap erkennen Maduro niet. Washington en zijn bondgenoten in de regio, zoals Brazilië en Colombia, erkennen de legitimiteit van Guaido.

De Europese Unie riep op de stem van het volk te horen en vrije verkiezingen te organiseren.

Bron: Belga