Linde Merckpoel maakt carrièreswitch

Linde Merckpoel maakt carrièreswitch
Belga / D. Stockman

Deze ochtend werd bekend dat Linde Merckpoel haar radiocarrière vaarwel zegt. Vanaf 4 februari is het ochtendprogramma ‘Linde Staat Op’ dus niet langer. Merckpoel blijft wel nog aan de slag bij StuBru en haar plaatsje op de radio wordt ingenomen door Michèle Cuvelier.

#Linde

Gedurende 2,5 jaar was Linde Merckpoel vaste kost op StuBru tijdens de vroege ochtenduren. In een Instagrampost maakte de presentatrice vandaag echter duidelijk dat radiomaken niet langer haar grootste passie is. Ze zal zich daarentegen concentreren op het maken van video’s. In de tweewekelijkse YouTube-serie #Linde zal ze verhalen vertellen die haar intrigeren.

View this post on Instagram

Ochtend met mixed feelings vandaag. Want NEWSFLASH… Ik stop met mijn ochtendshow. Het ding is… mocht ik kunnen, ik deed dertig dingen tegelijk en dan maakte ik radio, video en een tapdansshow tegelijkertijd. Maar op een bepaald moment moet je gewoon voluit durven kiezen voor die éne droom. Ik fantaseer al jaren met mijn vriend @brarno over een videoproject en ben héél blij dat we ons hier nu fulltime op kunnen storten. Ik ga de luisteraars missen, maar de goesting in dit avontuur is te groot geworden. Ik wil actie en bewegen. Mensen leren kennen, nieuwe verhalen horen. Dingen die mij fascineren, waar ik vragen bij heb of geen hol van snap… Ik wil keiveel dingen zien met mijn eigen ogen. Dus ik doe het gewoon. Ik word een YouTuber, jongens! En dat klinkt nu nog wat akelig, maar BAM. Beslist! Merci @stubru om mij alweer te volgen in mijn wilde ideeën en ambities. Ik kan me nog steeds geen beter plekje voorstellen dan hier.

A post shared by Linde Merckpoel (@lindemerckpoel) on

Michèle Cuvelier

Michèle Cuvelier zal haar plaatsje op de radio innemen. Zij presenteert al drie jaar het avondprogramma ‘Zender’, maar was lange tijd relatief onbekend. Na haar verschijning in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en haar rol als presentator van ‘De Warmste Week’ won ze snel aan bekendheid. “Er zal geen ochtendhumeur zijn. Misschien wel een nachthumeur, wanneer die wekker gaat om 4 uur. Maar met plezier hé”, aldus Cuvelier.