KMI waarschuwt voor gladheid tot woensdagmiddag

KMI waarschuwt voor gladheid tot woensdagnamiddag

Het KMI waarschuwt voor gladheid in heel het land tot woensdagmiddag. Na de doortocht van een zwakke sneeuwzone ligt er nog een sneeuwlaag van 1 tot 5 cm, voorspelt het KMI. Code geel is van kracht van dinsdag 15 uur tot woensdag 11 uur. “Een zwakke sneeuwzone bepaalt de volgende uren nog het weer in het centrum en het oosten van het land”, aldus het KMI. “Zij verlaat België tijdens het tweede deel van de nacht richting Duitsland. Na haar doortocht ligt er een sneeuwlaag van 1 tot 5 cm.”

Het KMI verwacht vanavond nog enkele winterse buien in de kuststreek. In de loop van de nacht beïnvloedt een andere storing dan vooral het westen van het land en de streken langs de Franse grens. Daarbij wordt een extra sneeuwlaag van 1 tot 3 cm verwacht in de provincies Henegouwen en West- en Oost-Vlaanderen. “Eventueel kunnen de sneeuwbuien op het einde van de nacht ook noordelijker doordringen.”

In de loop van morgenochtend wordt de sneeuwzone opnieuw teruggedrongen naar Frankrijk. Door de onzekerheid van het traject van de sneeuwzone, stelt het KMI dat de waarschuwing nog kan worden aangepast.

Er is bovendien ook overal kans op ijsplekken door bevriezing van natte wegdelen of verharde sneeuw.

bron: Belga