Geen briefing meer in het Witte Huis? Trump beschuldigt “Fake news”-media

Geen briefing meer in het Witte Huis? Trump beschuldigt
Geen briefing meer in het Witte Huis? Trump beschuldigt "Fake news"-media

Donald Trump heeft de beslissing gerechtvaardigd om niet langer een dagelijkse persbriefing te houden in het Witte Huis. Hij haalt de “oneerlijkheid” van de meerderheid van de journalisten tegenover hem aan. De dagelijkse persconferentie van de woordvoerder, die vanuit de perszaal van de westelijke zijvleugel live wordt uitgezonden, is al jarenlang een traditie. Bij het begin van het presidentschap van Trump vonden deze persbriefings niet dagelijks, maar wel regelmatig plaats. Ze werden toen nog geleid door de voormalige woordvoerder Sean Spicer. Hij is ondertussen vervangen door Sarah Sanders. De voorbije maanden zijn de briefings eerder een uitzondering dan de regel geworden. De laatste dateert van 18 december.

“De reden waarom Sarah Sanders niet vaak meer naar het ‘podium’ gaat, is omdat de pers haar zo onbeleefd en inaccuraat covert, in het bijzonder door bepaalde leden van de pers. Ik zei haar dat ze geen moeite moet doen, het nieuws komt sowieso wel buiten! De meeste (media) zullen nooit eerlijk over ons berichten, vandaar de term Fake News!”, tweette de president.

Het Witte Huis wordt regelmatig aangesproken over dat thema en benadrukt dat Trump regelmatig zelf antwoordt op vragen van journalisten.

Bron: Belga