Weerbericht: sneeuw op dinsdag en woensdag

Ook deze namiddag blijft het zonnig maar koud. In de Hoge Ardennen wordt het 1 à 2 graden, in Vlaanderen 3 à 4 graden. Vanavond en -nacht is het vrijwel helder, met plaatselijk wat kans op vorming van wat nevel of enkele aanvriezende mistbanken.
door
Belga
Leestijd 1 min.

Het kwik duikt overal stevig onder het vriespunt: in Laag- en Midden-België tussen -4 en -8, in Hoog-België van -6 tot -12. In sommige Ardense valleien kan het kwik zelf tot -18 graden dalen. Dat meldt het KMI. Het heldere weer in de nacht van zondag op maandag vormt de ideale achtergrond voor de totale maansverduistering en de supermaan die maandagochtend omstreeks 6 uur verwacht wordt.

Ook morgen wordt het koud en zonnig, met in de loop van de dag vanuit het westen hoge wolkensluiers. In de Ardennen blijft de temperatuur net onder het vriespunt, in Vlaanderen net erboven.

Een storing met sneeuw trekt dinsdag vanaf het westen door ons land. In de loop van de dag wordt het overwegend droog, met nog kans op enkele winterse buien aan de kust. In de Ardennen wordt het weer tot -2 graden, elders 1 à 4 graden.

Woensdagochtend is er kans op aanvriezende mist, daarna wisselend bewolkt met kans op enkele winterse buitjes. In de Ardennen blijft het zwaarbewolkt en kan wat sneeuw vallen. De maxima schommelen tussen -1 en +3 graden.

Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig, maar de kans op neerslag neemt verder af. Het blijft even koud. Het weekend wordt iets zachter, maar komt er weer neerslag.

bron: Belga