Stefanos Tsitsipas stunt tegen titelhouder Roger Federer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roger Federer (ATP 3) zal de Australian Open geen derde keer op rij winnen. De 37-jarige Zwitser verloor in de vierde ronde (achtste finales) van het 20-jarige Griekse toptalent Stefanos Tsitsipas (ATP 15).

Na 3 uur en 45 minuten had het veertiende reekshoofd de 6-7 (11/13), 7-6 (7/3), 7-5 en 7-6 (7/5) stuntzege in de Rod Laver Arena beet.

"Ik heb hier geen woorden voor. Ik ben de gelukkigste man ter wereld op dit moment", zei een geëmotioneerde Tsitsipas in een eerste reactie. "Roger is een legende, ik heb zoveel respect voor hem. Het is een kinderdroom om op Rod Laver tegen hem te spelen. Dan nog winnen, dat maakt mij sprakeloos."

In de kwartfinale neemt Tsitsipas het op tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 24). Die schakelde de Kroaat Marin Cilic (ATP 7) uit in vijf sets.

Federer en Cilic speelden vorig jaar de finale in Melbourne. De Zwitser haalde het toen na een vijfsetter en verlengde zo zijn titel in Melbourne. Federer pakte de eindzege in Australië voor het eerst in 2004. Daarna was hij ook de beste in 2006, 2007 en 2010.

Stefanos Tsitsipas staat voor de eerste keer in de kwartfinale van een grandslam. Een vierde ronde vorig jaar op Wimbledon was zijn beste resultaat tot dusver.

In Melbourne staat de Griek voor de tweede keer op de hoofdtabel. Vorig jaar ging hij er in de openingsronde uit tegen de Canadees Denis Shapovalov.

Bron: Belga