Manchester City houdt Liverpool in vizier na vlotte winst bij Huddersfield

Manchester City heeft vandaag op de 23e speeldag van de Premier League een eenvoudige uitzege geboekt. The Citizens haalden het bij rode lantaarn Huddersfield Town met 0-3. Via een treffer van Danilo (18.) klom City iets over het kwartier op voorsprong. Kort na de rust stelden de bezoekers, met twee doelpunten snel na elkaar, de drie punten veilig. Eerst Sterling (54.) en dan Sané (56.) troffen raak. Nadien lieten de troepen van trainer Pep Guardiola nog meerdere kansen op de 0-4 liggen.

Kevin De Bruyne speelde bij City de volledige partij. Zijn ploegmaat Vincent Kompany stond niet op het wedstrijdblad. Aan de overzijde maakte Isaac Mbenza de negentig minuten vol, Laurent Depoitre kwam niet van de bak.

City staat met 56 punten op de tweede plaats, en geeft koploper Liverpool (60 ptn) voorlopig geen vrij spel. Huddersfield blijft hekkensluiter met amper elf punten. Newcastle, dat op een veilige zeventiende plaats staat, telt al tien punten meer.